Три први места за боксерите на Аперкат на Рударска рукавица (ФОТО)

Младите боксери на Аперкат од Скопје извојуваа три победи на еден посилните турнири во Србија – „Рударска рукавица“ во Алексинац, односно освоија три први места.

Според водството на клубот, боксерите прикажале многу добри борби.

Млади 1999 – 2000 година

-60 кг Кире Јаневски – Лука Ранѓеловиќ (Југобоксинг)

Пионери 2005 – 2006 година

-33 кг Петар Арсовски – Урош Дураковиќ (Рудар)

-56 кгМарио Ефремов – Стеван Џелиќ (Југобоксинг)

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО