Тренерот на Пориер очекува победа со завршница над Мек Грегор

101

Тренерот на Дастин Пориер, Фил Дару, ги истакна своите очекувања за исходот од трилогијата со Конор Мек Грегор.

Тие ќе се сретнат по трет пат на УФЦ 264 на 10 јули во Лас Вегас.

Иако борбата сè уште не е официјално објавена, тие веќе ги потпишаа договорите.

Нивната прва средба заврши со победа на Мек Грегор со нокаут во првата рунда во 2014 година. Потоа, овој јануари, Пориер му се реваншира со нокаут победа во втората рунда на УФЦ 257.

Овој пат? Дару очекува нивната трета средба да трае подолго, а Пориер да победи со завршница.

„За мене лично, мислам дека овој пат победата за Пориер ќе биде со принудување“, рече Дару. „Мислам дека Конор дефинитивно ќе направи промени, дефинитивно ќе избегнува удари и малку ќе го смени држењето на телото.

Но, на крајот, Дастин ќе постави свое темпо, ќе го однесе длабоко и ќе победи со покорност “.

Нема сомнение дека колку подолго трае битката, толку е подобро за Пориер, кој има одлично кардио.

Покрај тоа, петте порази на Мек Грегор се резултат на завршница и дефинитивно нема да биде изненадување ако Пориер успее да го заклучи и да го натера да се предаде.