Светската елита на „Иван Јаригин“ се бори за награда од 100 илјади долари!

yarigin

Награден фонд од над 100.000 долари (100 890) или 6,5 милиони рубли ќе доделат побдниците на реномираниот турнир во борење слободен стил „Иван Јаригин“, кој започнува денеска во Краснојарск (Русија). Има натпреварувачи од 15 земји.

Тимот на САД е преводен од носителот на бронзениот медал од Светското во 2014 година, Тервел Длагнев (125 кг), кој е двократен победник на „Иван Јаригин“, и Брент Меткалф (65 кг), победник на турнирите од сериите Голден ГП. Јенките се заложиле за учество и на 18 годишниот Арон Пико (65 кг), кој е светски вицешампион од минатата година за младинци. По овој успех борачот доби покана да се натпреварува во најавторитетните ланец на мешани борби “Балатор“.

ivan jarigin foto

По Олимпијадата во Рио 2016 година, Пико откри дека има намера да ја продолжи кариерата во мешаните борби. Во тимот на Јапонија е Шиничи Јумото, бронзен медал од Олимписките игри во Лондон 2012 година. По Лондон речиси 2 година паузирашше, а неговото враќање на душекот беше во октомври на турнир воЈакутски, каде што Јумото загуби во финалето.Во составот на Јапонија се уште побдниците од Државното првенството во декември: Котаро Танака (65 кг), Цубаши Асаи (74 кг), Шинуја Мацумото (86 г) и Касутоши Каназава (125 г).За тимот на Белорусиј ќе дебитира Дагестанецот, Ибрахим Саидов. Во 2010 -та ја освои титулата на Русија до 96 кг, а две години подоцна беше дисквалификуван за допинг . Откако ја издржа казната, Саидов одлучи да се бори за тимот на Белорусија и пред една недела го освои сребрениот медал на првенството на оваа земја во категоријата до 125 кг. Во Красојарск Саидов ќе стартува во категоријата до 97 кг. Тимот на Белорусија е преводен од кои Владислав Андреев (57 кг) и Али Шабанов (74), шампиони од Мундијалот 2014 година.А кај жените Белорусија ќе се потпира на Анастасија Гучок (60), Василис Марзалјук (75) и Сали Сидакова (55), светска првенка.Екипата на Казахстан пристигна со 24 борачи. Меѓу нив се Расул Калиум (57 кг), Есболат Нуржумбаев (86 кг), Даулет Шабанбај (125 кг) и Мамед Ибрагимов (96) , прваци на Азиската првенство.

Русите се во најдобриот состав.

Награден фонд од над 100.000 долари (100 890) или 6,5 милиони рубли ќе доделат побдниците на реномираниот турнир во борење слободен стил „Иван Јаригин“, кој започнува денеска во Краснојарск (Русија). Има натпреварувачи од 15 земји.

Тимот на САД е преводен од носителот на бронзениот медал од Светското во 2014 година, Тервел Длагнев (125 кг), кој е двократен победник на „Иван Јаригин“, и Брент Меткалф (65 кг), победник на турнирите од сериите Голден ГП. Јенките се заложиле за учество и на 18 годишниот Арон Пико (65 кг), кој е светски вицешампион од минатата година за младинци. По овој успех борачот доби покана да се натпреварува во најавторитетните ланец на мешани борби “Балатор“.

По Олимпијадата во Рио 2016 година, Пико откри дека има намера да ја продолжи кариерата во мешаните борби. Во тимот на Јапонија е Шиничи Јумото, бронзен медал од Олимписките игри во Лондон 2012 година. По Лондон речиси 2 година паузирашше, а неговото враќање на душекот беше во октомври на турнир воЈакутски, каде што Јумото загуби во финалето.Во составот на Јапонија се уште побдниците од Државното првенството во декември: Котаро Танака (65 кг), Цубаши Асаи (74 кг), Шинуја Мацумото (86 г) и Касутоши Каназава (125 г).За тимот на Белорусиј ќе дебитира Дагестанецот, Ибрахим Саидов. Во 2010 -та ја освои титулата на Русија до 96 кг, а две години подоцна беше дисквалификуван за допинг . Откако ја издржа казната, Саидов одлучи да се бори за тимот на Белорусија и пред една недела го освои сребрениот медал на првенството на оваа земја во категоријата до 125 кг. Во Красојарск Саидов ќе стартува во категоријата до 97 кг. Тимот на Белорусија е преводен од кои Владислав Андреев (57 кг) и Али Шабанов (74), шампиони од Мундијалот 2014 година.А кај жените Белорусија ќе се потпира на Анастасија Гучок (60), Василис Марзалјук (75) и Сали Сидакова (55), светска првенка.Екипата на Казахстан пристигна со 24 борачи. Меѓу нив се Расул Калиум (57 кг), Есболат Нуржумбаев (86 кг), Даулет Шабанбај (125 кг) и Мамед Ибрагимов (96) , прваци на Азиската првенство.

Русите се во најдобриот состав.

Награден фонд од над 100.000 долари (100 890) или 6,5 милиони рубли ќе доделат побдниците на реномираниот турнир во борење слободен стил „Иван Јаригин“, кој започнува денеска во Краснојарск (Русија). Има натпреварувачи од 15 земји.

Тимот на САД е преводен од носителот на бронзениот медал од Светското во 2014 година, Тервел Длагнев (125 кг), кој е двократен победник на „Иван Јаригин“, и Брент Меткалф (65 кг), победник на турнирите од сериите Голден ГП. Јенките се заложиле за учество и на 18 годишниот Арон Пико (65 кг), кој е светски вицешампион од минатата година за младинци. По овој успех борачот доби покана да се натпреварува во најавторитетните ланец на мешани борби “Балатор“.

По Олимпијадата во Рио 2016 година, Пико откри дека има намера да ја продолжи кариерата во мешаните борби. Во тимот на Јапонија е Шиничи Јумото, бронзен медал од Олимписките игри во Лондон 2012 година. По Лондон речиси 2 година паузирашше, а неговото враќање на душекот беше во октомври на турнир воЈакутски, каде што Јумото загуби во финалето.Во составот на Јапонија се уште побдниците од Државното првенството во декември: Котаро Танака (65 кг), Цубаши Асаи (74 кг), Шинуја Мацумото (86 г) и Касутоши Каназава (125 г).За тимот на Белорусиј ќе дебитира Дагестанецот, Ибрахим Саидов. Во 2010 -та ја освои титулата на Русија до 96 кг, а две години подоцна беше дисквалификуван за допинг . Откако ја издржа казната, Саидов одлучи да се бори за тимот на Белорусија и пред една недела го освои сребрениот медал на првенството на оваа земја во категоријата до 125 кг. Во Красојарск Саидов ќе стартува во категоријата до 97 кг. Тимот на Белорусија е преводен од кои Владислав Андреев (57 кг) и Али Шабанов (74), шампиони од Мундијалот 2014 година.А кај жените Белорусија ќе се потпира на Анастасија Гучок (60), Василис Марзалјук (75) и Сали Сидакова (55), светска првенка.Екипата на Казахстан пристигна со 24 борачи. Меѓу нив се Расул Калиум (57 кг), Есболат Нуржумбаев (86 кг), Даулет Шабанбај (125 кг) и Мамед Ибрагимов (96) , прваци на Азиската првенство.

Русите се во најдобриот состав.

Награден фонд од над 100.000 долари (100 890) или 6,5 милиони рубли ќе доделат побдниците на реномираниот турнир во борење слободен стил „Иван Јаригин“, кој започнува денеска во Краснојарск (Русија). Има натпреварувачи од 15 земји.

Тимот на САД е преводен од носителот на бронзениот медал од Светското во 2014 година, Тервел Длагнев (125 кг), кој е двократен победник на „Иван Јаригин“, и Брент Меткалф (65 кг), победник на турнирите од сериите Голден ГП. Јенките се заложиле за учество и на 18 годишниот Арон Пико (65 кг), кој е светски вицешампион од минатата година за младинци. По овој успех борачот доби покана да се натпреварува во најавторитетните ланец на мешани борби “Балатор“.

По Олимпијадата во Рио 2016 година, Пико откри дека има намера да ја продолжи кариерата во мешаните борби. Во тимот на Јапонија е Шиничи Јумото, бронзен медал од Олимписките игри во Лондон 2012 година. По Лондон речиси 2 година паузирашше, а неговото враќање на душекот беше во октомври на турнир воЈакутски, каде што Јумото загуби во финалето.Во составот на Јапонија се уште побдниците од Државното првенството во декември: Котаро Танака (65 кг), Цубаши Асаи (74 кг), Шинуја Мацумото (86 г) и Касутоши Каназава (125 г).За тимот на Белорусиј ќе дебитира Дагестанецот, Ибрахим Саидов. Во 2010 -та ја освои титулата на Русија до 96 кг, а две години подоцна беше дисквалификуван за допинг . Откако ја издржа казната, Саидов одлучи да се бори за тимот на Белорусија и пред една недела го освои сребрениот медал на првенството на оваа земја во категоријата до 125 кг. Во Красојарск Саидов ќе стартува во категоријата до 97 кг. Тимот на Белорусија е преводен од кои Владислав Андреев (57 кг) и Али Шабанов (74), шампиони од Мундијалот 2014 година.А кај жените Белорусија ќе се потпира на Анастасија Гучок (60), Василис Марзалјук (75) и Сали Сидакова (55), светска првенка.Екипата на Казахстан пристигна со 24 борачи. Меѓу нив се Расул Калиум (57 кг), Есболат Нуржумбаев (86 кг), Даулет Шабанбај (125 кг) и Мамед Ибрагимов (96) , прваци на Азиската првенство.

Русите се во најдобриот состав.

Награден фонд од над 100.000 долари (100 890) или 6,5 милиони рубли ќе доделат побдниците на реномираниот турнир во борење слободен стил „Иван Јаригин“, кој започнува денеска во Краснојарск (Русија). Има натпреварувачи од 15 земји.

Тимот на САД е преводен од носителот на бронзениот медал од Светското во 2014 година, Тервел Длагнев (125 кг), кој е двократен победник на „Иван Јаригин“, и Брент Меткалф (65 кг), победник на турнирите од сериите Голден ГП. Јенките се заложиле за учество и на 18 годишниот Арон Пико (65 кг), кој е светски вицешампион од минатата година за младинци. По овој успех борачот доби покана да се натпреварува во најавторитетните ланец на мешани борби “Балатор“.

По Олимпијадата во Рио 2016 година, Пико откри дека има намера да ја продолжи кариерата во мешаните борби. Во тимот на Јапонија е Шиничи Јумото, бронзен медал од Олимписките игри во Лондон 2012 година. По Лондон речиси 2 година паузирашше, а неговото враќање на душекот беше во октомври на турнир воЈакутски, каде што Јумото загуби во финалето.Во составот на Јапонија се уште побдниците од Државното првенството во декември: Котаро Танака (65 кг), Цубаши Асаи (74 кг), Шинуја Мацумото (86 г) и Касутоши Каназава (125 г).За тимот на Белорусиј ќе дебитира Дагестанецот, Ибрахим Саидов. Во 2010 -та ја освои титулата на Русија до 96 кг, а две години подоцна беше дисквалификуван за допинг . Откако ја издржа казната, Саидов одлучи да се бори за тимот на Белорусија и пред една недела го освои сребрениот медал на првенството на оваа земја во категоријата до 125 кг. Во Красојарск Саидов ќе стартува во категоријата до 97 кг. Тимот на Белорусија е преводен од кои Владислав Андреев (57 кг) и Али Шабанов (74), шампиони од Мундијалот 2014 година.А кај жените Белорусија ќе се потпира на Анастасија Гучок (60), Василис Марзалјук (75) и Сали Сидакова (55), светска првенка.Екипата на Казахстан пристигна со 24 борачи. Меѓу нив се Расул Калиум (57 кг), Есболат Нуржумбаев (86 кг), Даулет Шабанбај (125 кг) и Мамед Ибрагимов (96) , прваци на Азиската првенство.

Русите се во најдобриот состав.

Награден фонд од над 100.000 долари (100 890) или 6,5 милиони рубли ќе доделат побдниците на реномираниот турнир во борење слободен стил „Иван Јаригин“, кој започнува денеска во Краснојарск (Русија). Има натпреварувачи од 15 земји.

Тимот на САД е преводен од носителот на бронзениот медал од Светското во 2014 година, Тервел Длагнев (125 кг), кој е двократен победник на „Иван Јаригин“, и Брент Меткалф (65 кг), победник на турнирите од сериите Голден ГП. Јенките се заложиле за учество и на 18 годишниот Арон Пико (65 кг), кој е светски вицешампион од минатата година за младинци. По овој успех борачот доби покана да се натпреварува во најавторитетните ланец на мешани борби “Балатор“.

По Олимпијадата во Рио 2016 година, Пико откри дека има намера да ја продолжи кариерата во мешаните борби. Во тимот на Јапонија е Шиничи Јумото, бронзен медал од Олимписките игри во Лондон 2012 година. По Лондон речиси 2 година паузирашше, а неговото враќање на душекот беше во октомври на турнир воЈакутски, каде што Јумото загуби во финалето.Во составот на Јапонија се уште побдниците од Државното првенството во декември: Котаро Танака (65 кг), Цубаши Асаи (74 кг), Шинуја Мацумото (86 г) и Касутоши Каназава (125 г).За тимот на Белорусиј ќе дебитира Дагестанецот, Ибрахим Саидов. Во 2010 -та ја освои титулата на Русија до 96 кг, а две години подоцна беше дисквалификуван за допинг . Откако ја издржа казната, Саидов одлучи да се бори за тимот на Белорусија и пред една недела го освои сребрениот медал на првенството на оваа земја во категоријата до 125 кг. Во Красојарск Саидов ќе стартува во категоријата до 97 кг. Тимот на Белорусија е преводен од кои Владислав Андреев (57 кг) и Али Шабанов (74), шампиони од Мундијалот 2014 година.А кај жените Белорусија ќе се потпира на Анастасија Гучок (60), Василис Марзалјук (75) и Сали Сидакова (55), светска првенка.Екипата на Казахстан пристигна со 24 борачи. Меѓу нив се Расул Калиум (57 кг), Есболат Нуржумбаев (86 кг), Даулет Шабанбај (125 кг) и Мамед Ибрагимов (96) , прваци на Азиската првенство.

Русите се во најдобриот состав.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО