Столе Ефтимов поразен во репасажот на СП во борење за У-23

265

Столе Ефтимов денес во репасажот на Светското првенство во борење за У-23 загуби од Узбекистанецот Рустам Шадиев со 0-10, односно технички туш.

Така, нашите борачи го завршија настапот на Светското првенство во Белград со една победа и пет порази.

На СП во Белград ќе настапат 620 борачи од 58 држави.

Резултати – Светско првенство У-23:
57 кг Аид Салихаси – Мунх Батхујаг (Монголија) 0-11 (TT)

74 кг Серхан Шакиров – Нафтали Хоровиц (Израел) 15-5
74 кг Серхан Шакиров – Симон Мархл (Австрија) 0-10 (ТТ)

92 кг Столе Ефтимов – Азмат Закуев (Русија) 0-10 (ТТ)
Репасаж
92 кг Столе Ефтимов – Рустам Шодиев (Узбекистан) 0-10 (ТТ)

125 кг Увејс Весели – Георги Иванов (Бугарија) 2-12 (ТТ)