Стојмиловска и Попоски со златен и сребрен медал од „Патрида“ (ФОТО)

Anamarija stojmilovska Patrida prva 2017

Вчера ЏК Дрим на Меѓународниот турнир „Патрида“ во Солун освои еден златен и еден сребрен медал со четири натперварувачи.

Stefan Poposki pogolemiot so medal Patrida 2017

 Анамарија Стојмиловска го освои златниот медал со четири победи од четири средби, а

на Стефан Попоски му припадна сребрениот со две победи и еден пораз.

Anamarija stojmilovska

Михаил Касниоски и Петар Дуноски не успеаа да се закитат со медали.

Stefan Poposki so medal Patrida 2017

„Со овој натпревар ЏК Дрим – Струга ја започна натпреварувачката 2017 година, со надеж дека годинава ќе го надминат рекордот од 38 меѓународни натпревари во 2016 и ќе бидат уште поуспешни во 2017 година“, велат од клубот.

Drim Patrida 2017

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО