Сребрен медал за Марјан Зиков на „Берлин опен 2018“во БЏЏ

179

Сребрен медал за Марјан Зиков од Карлос Маја БЏЏ Македонија на „Берлин опен 2018“во Германија во бразислко џиу џицу за сини појаси.

Турнирот е  огранизиран од Интернационалната федерација за бразилско џиу џицу –IBJJF/ ИБЈЈФ.

„Се натпреварував дополнително и во апсолутна категорија, каде што со мала разлика од 3 поени загубив од 20 кг потежок противник“, вели Зиков и додава дека следното негово натреварување е на Европското првенство во Лисабон, Португалија, кое ќе се одржи од14 до 20 јануари 2019 година.

Ipon.mk