Спектакуларна ноќ на гладијаторите

Во Птуј, Словенија, се подготвува сепктакуларна ноќ на гладијаторите.

Чак мај тај

Имено, на 25 октомври ќе се натпреваруваат борци од седум држави во тајландски бокс, како од: Словенија, Хрватска, Чешка, Босна и Херцеговина, Србија, Австрија и Германија.

Се најавуваат спектакуларни и незаборавни борби. Круна на вечерта ќе биде мечот за „Трофејот на Птуј“, професионален меч меѓу Словенецот Александар Станков и Марко Филетин од Хрватска.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО