Сојузот на спортски федерации утре бира нов претседател

logo sojuz na sportski federacii

Сојузот на спортски федерации на Македонија утре ќе одржи изборно Собрание.

Nagradeni-Sojuz-Sportski-Federacii

Седницата ќе се одржи во 12 часот во салата на Град Скопје (барака 13).

Според Статутот на ССФМ претседателот има мандат од четири години и има можност за реизбор, однонсо уште еден четиригодишен мандат.

На досегашниот претседател, Марјан Начевски, му истечен и вториот мандат, бидејќи девета гоидна е на оваа функција.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО