Словенија го потврди влегувањето во Регионалната бокс лига

Словенија го потврди влегувањето во Регионалната бокс лига со свој тим.

Денеска претседателот на Словенечкиот боксерски сојуз Саша Пучко и претседателот на РБЛ, Јурица Рунтиќ, на состанокот во Загреб го потврдија влегувањето на словенечкиот тим во Регионалната бокс лига во 2018 година.

Од сезоната во 2018 година Лигата ќе биде составена од 7 клубови од 6 земји. Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Македонија.

Новите членови на УО на РБЛ треба следната седница да станат Блаж Шарановиќ и Саша Пучко.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО