Шест одличја за борачите во У-17 на Балканското првенство во Романија

Макeдонските борачи до 17 години освоија 6 медали – 1 златeн, 2 сребрени и 3 бронзени на Балканското првенство во борење слободен стил кое се одржува во Букурешт, Романија.

Медалите ги освоија:

Шаќир Бислими 80 кг – златен

Стојанче Стојков 51 кг – сребрен
Меди Бислими 110 кг – сребрен

Елена Дејкоска 46 кг – бронзен
Стефан Стојков 51 кг – бронзен
Харбин Ахмети 71 кг – бронзен

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО