Шест медали за Сеишин на Европското првенство во традиционално јапонско џудо

184

 

Џудистите на Сеишин освоија шест медали – 2 златни, 1 сребрен и 3 борнзени на Европското клупско првенство во традиционално јапонско џудо во Солун, Грција.

Медалите ги освоија:
Јуниори
1.Марио Тошески – златен
2.Јован Најдоски – златен
3.Михаел Конески – бронзен
4.Марио Цинцароски – бронзен
5.Александра Најдоска – бронзен
Ветерани
1.Киро Здравески – сребрен

Првенството е во организација на ЏК Ираклис во соработката со Светската џудо федерација во традиционално џудо.

Првенството продолжува и утре со настап на сениорите, но Сеишин нема да настапи бидејќи има обврски на домашна сцена, поради одржувањето на Државното училишно првенство во Скопје.