Шест медали за надежите на Балканец во Косово (ФОТО)

128

На Меѓународниот турнир „Адем Јашари“ во Косово седумина борачи на Балканец освоија шест медали.

Во екипен пласман БК Балканец го освои третото место, бронзениот пехар во рацете на тренерот Мијалче Ананиев.

Златни медали освоија:

52 кг Стефан Стојков

58 кг Марија Цветанова

Сребрени медали:

52 кг Јован Атанасов

57 кг Стојанче Стојков

42 кг Викторија Ѓурова

58 кг Анабела Данилова