Шест медали за Миоки на џудо турнирот „Младоста на Европа“

На 17. Меѓународeн џудо турнир „Младоста на Европа“ Миоки освои 6 медали во конкуренција над 418 натпреварувачи.

Медалите ги освоија:

-36 кг Хамида Друштинац – златен У15
+50 кг Виктор Трчков – златен У13
-40 кг Емилија Паскоска – сребрен У13
-26 кг Демир Друштинац – сребрен У13
-60 кг Марко Панчевски – бронзен У15
-60 кг Петар Давчев – бронзен У15

Добар настап имаа Ерик Крстев и Нина Панчевска.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО