Сеишин се закити со 7 медали на „Миоки опен“

94

На 10.Меѓународен турнир во џудо за помлади пионери и кадети „Миоки опен“ денска во Скопје Сеишин од Прилеп освои 7 медали – 1 златен, 1 сребрен и 5 бронзени.

Помлади пионерки/ки:

1.Теа Настоска 1-во место

2.Немања Џагадуроски 3-то место

Постари пионери/ки:

3.Андреј Сотироски 3-то место

Кадети/ки:

4 Теодора Димеска 2- ро место

5. Ема Димитриоска 3-то место

6.Марија Талеска 3-то место

7.Бојан Мојсоски 3-то место