Сеишин освои 10 медали на „Струга опен 2022“ (ФОТО)

300

На Меѓународниот турнир во џудо „Струга Опен 2022“ Сеишин освои 10 медали – 1 златен, 5 сребрени и 4 бронзени.

Резултати поединечно:

1.Теона Настоска – златен

2.Теа Настоска – сребрен

3.Мартина Јанкоска – сребрен

4.Теодора Илиоска – сребрен

5.Бисера Јовеска – сребрен

6.Немања Џагадуроски – сребрен

7.Андреј Сотироски – бронзен

8.Магдалена Најдоска – бронзен

9.Изабела Кузева – бронзен

10.Ангел Талески – бронзен

Вон конкуренција зеде учество и членот на Сеишин од програмата за лица со попреченост, Кристијан Стојкоски, кој го освои 1-то место.

Турнирот е во организација на ЏК Дрим на кој настапија преку 400 џудисти од повеќе држави.