Седум медали за најмладите каратисти на Балканското првенство во Бања Лука

216

На Балканското карате првенство за деца македонските каратисти освоија 7 медали – 2 златни, 2 сребрени и 3 бронзени.

Медалите ги освоија:

Анастасија Минговска (ката, 13 години) – златен

Недим Шаќири (-40 кг, 13 години) – златен

Марија Бунтевска (ката, 13 години) – сребрен

Дамјан Митревски (-30 кг, 10 години) – сребрен

Вукашин Јовановиќ (-45 кг, 13 години) – бронзен

Нуредин Дервиши (ката, 11 години) – бронзен

Драгана Евтимовска (-36 кг,11 години) – бронзен

Бројот на освоени медали може да се зголеми по денешните настапи.