Седум медали за џудистите на Дрим во Едрене-Турција

Џудистите на Дрим од имаа 100-отстоен учинок на Меѓународниот турнир „1 Април“  во Едерне, Турција, седум од седум, односно во голема конкуренција освоија 7 медали со 7 натпреварувачи.

Медалите ги освоија:

Помлади пионери
1.Давид Спироски – злато
2.Елеонора Јосифоска – сребро
3.Катерина Клењоска – бронза
4.Мила Стојмиловска – бронза
5.Божидар Јуловски – бронза

Пионери
1.Амар Бајрамоски – сребро
2.Матеј Балоски – сребро

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО