Седрик Думбе го допушти првиот пораз заради… трн во палецот (ВИДЕО)

Еден од најомилените француски ММА борци Седрик Дамбе (5-1) го доживеа првиот пораз во кариерата во кафезот на ПФЛ на најсмешниот начин што може да се замисли. Судијата на средбата – Марк Годарт најави технички нокаут во третата рунда за да ја крене раката на Бајсангур Чамсудинов (8-0), откако Думбе двапати му посочи дека сака тајмаут поради трн во палецот.

Седрик во одреден момент престана да се бори и побара од Годарт да ја погледне неговата состојба. Судијата погледна и веднаш изјави дека нема прекршување на правилата што бара медицински тајмаут, бидејќи се работи за самонанесена повреда од страна на еден од борците. Французинот се обиде да продолжи, но потоа противникот го праша зошто не се бори, а тој почна да му објаснува дека има трн во палецот на левата нога. Потоа повторно се сврте кон судијата и на тој начин го принуди да ја прекине борбата и да најави технички нокаут.

Налетот на протести следеше од аголот на Седрик Думбе, бидејќи тој тврдеше дека сака да продолжи да се бори. Сепак, факт е дека два пати побарал помош од судијата и со тоа му ги дал сите причини да ја прекине средбата.

Чамсудинов призна дека не сакал да победи на овој начин. Освен тоа, се чини дека ги држеше работите под контрола, бидејќи неговиот граплинг сигурно победи во првата рунда, а во втората силите беа изедначени.

На крајот, Седрик Думбе мораше да ги разочара оние 20.000 луѓе кои за само еден ден ги купија сите билети за париската гала за да му дадат поддршка. Публиката се трудеше да создаде одлична атмосфера, но разочарувањето на крајот ја наруши оваа спортска прослава.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PFL Europe (@pfleurope)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО