Само вакцинираните ќе може да присустуваат на УФЦ 267

Билетите наскоро ќе бидат пуштени од УФЦ за гала вечерта на УФЦ 267 што ќе се одржи кон крајот на октомври во Абу Даби. Дана Вајт и компанијата ќе се вратат на бојното поле, но ќе има ограничувања за оние кои се надеваат дека ќе присуствуваат на претстојниот настан.

Во главната битка ќе видиме борба за титулата во полутешка категорија меѓу Јан Блахович и Гловер Тешеира. Борбената карта е полна со интересни борби и ќе го видиме долгоочекуваниот реванш меѓу Алџмејн Стерлинг и Пјотр Јан за титулата во петел категорија.

Секој обожавател кој сака да присуствува ќе треба да обезбеди доказ за вакцинација против Ковид-19. Покрај условот за вакцинација, сите љубители што ќе присуствуваат на настанот, ќе треба да обезбедат и негативен ПЦР тест, направен во последните 48 часа.

Се разбира, ќе има почитување на растојанието, а во салата ќе бидат дозволени само 30 проценти од целиот капацитет на навивачите. Ограничувањата во Абу Даби се, всушност, построги од правилата воведени во многу градови во САД, каде што во последните 72 часа е потребна вакцинација или доказ за негативен тест на Ковид-19.

Се чини дека во иднина УФЦ ќе се соочи со многу вакви проблеми. Во ноември, организацијата планира гала вечер во Њујорк, каде во моментов има ограничувања на кои присутните фанови мора да покажат доказ за вакцинација или негативен тест на Ковид-19.

Врз основа на правилата што важат во Њујорк, борците не се обврзани да обезбедат доказ за вакцинација за да се натпреваруваат. Во Абу Даби, невакцинираните патници од САД не само што ќе треба да подлежат на ПЦР тестови, туку и ќе бидат во карантин 10 дена по пристигнувањето.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО