Садулаев размислува за тренерска кариера (ВИДЕО)

169

Двократниот олимписки шампион во борење Абдулрашид Садулаев одржа пригоден говор за време на наградувањето на олимписките медалисти на Русија на Игрите во Токио 2020 година.

Пред претседателот на Русија – Владимир Путин, борецот дури и навести преминување од другата страна на душекот.

„Сакам да ја изразам мојата голема радост за нашата заедничка победа на последните Олимписки игри. За многумина од нас, игрите се натпревари за кои се подготвувавме цел живот и да ги освоивме овие медали за нашата татковина. Ја победив на оваа Олимпијада, донесов злато во Русија, но не можев да замислам дека за мене уште поголема награда ќе биде честа да го носам знамето на нашата земја на свеченото затворање на Олимписките игри. Можам да го споредам само со носење на знамето на парадата на Денот на победата на 9 Мај“, рече борецот.