Руски боксер паднал од балкон во Тајланд и починал

Рускиот боксер Алексеј Заболоски убиен во Тајланд, пренесува Патаја уан. 35-годишниот спортист паднал од балконот на четвртиот кат од хотелот каде престојувал. Според луѓето во спасувачкиот тим, тој починал од сериозна трауматска повреда на мозокот пред да пристигне во болницата. Името на хотелот каде се случил инцидентот не е откриено.

https://twitter.com/drafts_2/status/1175750610286718976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1175750610286718976&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D806190

Полицијата сè уште го истражува случајот. Според пријателите на загинатите, тајландски боксери, тие пиеле заедно во барот Патаја во текот на ноќта, а потоа продолжија со прославата во хотелската соба.
Во 7 часот наутро, Заболотскик излегол на балконот, по што неговите пријатели слушнале викање и несреќа од падот.

https://www.instagram.com/p/B2tqy7UJ5Mv/?utm_source=ig_embed

Рускиот боксер во Тајланд учествувал во неколку рекламни и боксерски настани.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО