Резултати од УФЦ Фајт најт: Ален – Картис 2

Настанот УФЦ Фајт најт 240 се одржа во Лас Вегас.

Во главната борба беше во средна категорија, реваншот меѓу Брендан Ален и Крис Картис. Пред неколку години Крис го победи Ален со нокаут. Овој пат беше поинаку, Ален победи со поделена одлука – (47-48, 48-47, 49-46).

Во коглавната борба Александар Хернандез се бореше со Дејмон Џексон во перо категорија. Џексон победи со поделена одлука – (27-30, 29-28, 29-28).

Резултати:

Главна карта
Брендан Ален – Крис Кертис со одлука (47-48, 48-47, 49-46)
Дејмон Џексон – Александар Хернандез со одлука (27-30, 29-28, 29-28)
Чепе Марискал – Морган Шариер со одлука (29-28, 27-30, 29-28)
Игнасио Бахамондес – Христос Јагос со ТКО Р1, 3:34
Чарли Кембел – Тревор Пик со одлука (30-27, 30-27, 30-27)

Прелиминарни
Алекс Мороно – Корт Мекги со одлука (29-28, 29-28, 29-28)
Лукаш Брзески – Валтер Вокер со одлука (29-28, 29-28, 29-28)
Норма Думон – Жермен де Рандами со одлука (29-28, 29-28, 29-28)
Виктор Иго – Педро Фалкао со одлука (30-27, 29-28, 29-28)
Жан Мацумото – Дан Аргуета со завршница Р2, 4:59
Цезар Алмеида – Дилан Будка со ТКО Р2, 2:13
Нора Корнол – Мелиса Мулинс со ТКО Р2, 3:06

https://twitter.com/ufc/status/1776774423334256937?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1776774423334256937%7Ctwgr%5Ea0159dfa7ac6d2cf5282219dedd22bddc5c647b0%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fufc%2Fstatus%2F1776774423334256937image%3D

https://twitter.com/ufc/status/1776762599004148103?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1776762599004148103%7Ctwgr%5E3b7d08e4664bf2e60e2c2ba98ce44555979e9f88%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fufc%2Fstatus%2F1776762599004148103image%3D

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО