Резултати од Меѓународниот џудо турнир „Прилеп град херој 2019“ и присутсво на прославени светски имиња

60

Изминатиов викенд во  Прилеп по повод Денот на народното востание 11 Октомври се одржа 11.Меѓународен турнир во џудо за помлади пионери, пионери и кадети „Прилеп град херој 2019“ во организација на ЏК Сеишин со учество на повеќе од 320 учесници од 35 клубови од Србија, Бугарија, Грција, Албанија, Црна Гора, Косово и Македонија.

На овој репрезентативен спортски настан присуствуваа и неколку прославени светски имиња од џудо спортот: Проф. д-р Славко Обадов, Павле Буљчиќ и Чихи Јанош.

„Повеќе пати имав можност да престојувам во Македонија, како натпреварувач или на семинари, но ова сега е посебно задоволство да можам да го набљудувам сето ваше знаење кое сте го стекнале од вашите тренери. Ви посакувам успешно натпреварување, најдобрите нека победат, а овој спортски настан да прерасне во уште поголема, помасовна и поубава манифестација“, им порача на натпреварувачите Славко Обадов, мајстор на џудо 9 дан, освојувач на бројни медали од Олимписки,  Светски, Европски, Балкански и Држави првенства.

„Сакам да ги поздравам ценетите гости и од името на холандско-македонската комора посакувам фер борби без повреди, како и големи успеси на Џудо клубот Сеишин и џудото воопшто“, изјави претставникот на холандско-македонската комора, Боб Смит.

Резултати  
Кадетки  У – 15
-Кат.44кг.
1.Александра Балинова  ЏК Ставен Сливен
2.Ангела Боровичанин ЏК Преспа
3.Магдалена Најдоска ЏК Сеишин

-Кат.48кг.
1.Сара Османи  ЏК Полиси
2.Ема Димитриоска ЏК Сеишин
3.Марија Талеска ЏК Сеишин
3.Љубица Наунова ЏК Гладијатор

-Кат.52 кг.
1.Емилија Поповска ЏК Преспа
2.Ериса Брахимај ЏК Тирана
3.Розе Милкова  ЏК Кожувчанка
3.Иваниа Христова  ЏК Ставен Сливен

-Кат.57 кг.
1.Антонија Стефанова  ЏК Ставен Сливен
2.Арханазија Тсиакири ЏК Илијадис

-Кат.63 кг.
1.Марија Симпида  ЏКАЦ  Орион
2.Леона Настоска  ЏК Сеишин
3.Елена Попоска ЏК Ипон

-Кат.70 кг.
1.Катерина Матоусиди   ЏК АЦ Орион
2.Андреја Димовска  ЏК Ипон

-Кат.+70 кг.
1.Артемис Маестрелис  ЏК Ираклис
2.Катерина Ацевска  ЏК Ипон
3.Сара Атанасоска  ЏК Бушидо
3.Благица Колева  ЏК Кожувчанка

Кадети  У – 18
-Кат.50 кг.
1.Илијан Русев ЏК Ставен Сливен
2.Кристијан Тодоров  ЏК Ставен Сливен
3.Алекса Николиќ ЏК Ниш
3.Коста Панајотов ЏК Ставен Сливен

-Кат.55 кг.
1.Анес Хаџиќ  Работнички

-Кат.60 кг.
1.Петар Радовиќ  ЏК Оногошт
2.Урош Ивановиќ  ЏК Кога
3.Балша Мрваљевиќ ЏК Оногошт
3.Џорџе Живковиќ ЏК Велико Градиште

-Кат.66 кг.
1.Брици Лука  ЏК Тирана
2.Преслав Николаев  ЏК Ставен Сливен
3.Христо Динев   ЏК Ставен Сливен
3.Николај Господинов  ЏК Ставен Сливен

-Кат.73 кг.
1.Теодор Тодоров  ЏК Ставен Сливен
2.Валенстин Цанески  ЏК Пролетер
3.Никола Костадинов ЏК Сенсеи
3.Бојан Мојсоски ЏК Ипон

-Кат.81 кг.
1.Леѓон Ахмети ЏК Тирана
2.Христијан Глигороски ЏК Дрим
3.Никола Влаховиќ ЏК Кога
3.Валентин Димитриоски ЏК Сеишин

-Кат.90 кг.
1.Лука Ковчин ЏК Џунс
2.Омар Факиќ ЏК  Работнички
3.Мартин Милчиноски ЏК Пролетер
3.Филип Попоски ЏК Бушидо

Кат.+90 кг.
1.Кристијан Тошески ЏК Сеишин
2.Ненад Ристов  ЏК Гладијатор
3.Ернес Реџиќ ЏК Работнички

Пионерки У – 15
-Кат.36кг.
1.Стефани Мицкоска ЏК Ипон

-Кат.40кг.
1.Елена Малиновска ЏК Бушидо
2.Стефанија Павлова ЏК Гладијатор
3.Михаела Ристова ЏК Гладијатор
3.Дијана Илиева ЏК Гладијатор

-Кат.44 кг.
1.Ана Меска ЏК Грција Тим
2.Александра Балинова ЏК Ставен Сливен
3.Ана Папагеоргиу ЏК Катерин
3.Даниела Алексовска ЏК Миоки

-Кат.48 кг.
1.Анџела Ивановиќ ЏК Шогун Ниш
2.Сара Османи ЏК Полиси
3.Нина Обадов ЏК Џунс
3.Славина Лигова ЏК Вихрен Сандански

-Кат.52 кг.
1.Ериса Брахимај  ЏК Тирана Џудо
2.Иваниа Христова ЏК Ставен Сливен
3.Катерина Спасова ЏК Преспа

-Кат.57 кг.
1.Илијана Недановска   ЏК Преспа
2.Антонија Стефанова ЏК Ставен
3.Теодора Алан ЏК Џунс
3.Марта  Папагеоргиу ЏК Катерини

-Кат.63 кг.
1.Резарта Алими ЏК Полиси
2.Мартина Јанкоска ЏК Сеишин
3.Ивана Стефаноска ЏК Сеишин
3.Ева Димитриова ЏК Гладијатор

Кат.+63 кг.
1.Мила Илиеска ЏК Мастер
2.Магдалена Трајчева ЏК Сенсеи

Пионери  У – 15
-Кат.34 кг.
1.Лачезар Тодоров ЏК Ставен Сливен
2.Алекс Шаипи  ЏК Тирана

-Кат.38 кг.
1.Никола Ников ЏК Ставен Сливен
2.Игнат Петров ЏК Кожувчанка
3.Убејт Јусуфи  ЏК Работнички

-Кат.42 кг.
1.Џорџе Радојковиќ ЏК Ниш
2.Никос Папагеоргиу  ЏК Катерини
3.Петар Клечев ЏК Вихрен Сандански
3.Петар Кироски ЏК Пролетер

-Кат.46 кг.
1.Стеван Садику ЏК Милан Станковиќ
2.Стергиос Калесис ЏК Илијадис
3.Сергеј Димитријоски ЏК Пролетер
3.Николас Гилополус ЏК Grece Team

-Кат.50 кг.
1.Михајло Сениќ ЏК Милан Станковиќ
2.Коста Панајотов ЏК Ставен Сливен
3.Станислав Грпов ЏК Гладијатор
3.Марко Живковиќ Џ.К Шогун

-Кат.55 кг.
1.Лазар Милочевиќ ЏК Велико Градиште
2.Михаил Павлоски ЏК Пролетер
3.Лазар Станковиќ ЏК Алексинац
3.Кристос Нтаварис ЏК Илијадис

-Кат.60 кг.
1.Стеван Никчевиќ ЏК Оногошт
2.Вагелис Каратсиоумпанис ЏКАЦ  Орион
3.Матија Јањиќ ЏК Оногошт
3.Кристијан Добрев ЏК Ставен Сливен

Кат.66 кг.
1.Преслав Николаев ЏК Ставен Сливен
2.Христо Динев ЏК Ставен Сливен
3.Матија Милошевиќ ЏК Велико Градиште
3.Христијан Здравески ЏК Бушидо

Кат.73 кг.
1.Теодор Тодоров ЏК Ставен Сливен
2.Лачезар Темелков ЏК Ставен Сливен
3.Исен Демиршаји Џ.К Ипон
3.Иоанис Теодосијадис ЏК Илијадис

Кат.+73 кг.
1.Урош Лазиќ ЏК Шогун
2.Малден Обрадовиќ ЏК Велико Градиште
3.Андреј Сотироски ЏК Сеишин

Помлади пионерки У – 13
-Кат.25кг.
1.Хамдија Друштинац ЏК Миоки

-Кат.28кг.
1.Теа Настоска ЏК Сеишин
2.Сара Христовска ЏК Преспа

-Кат.32 кг.
1.Анамарија Стојмиловска ЏК  Дрим
2.Софија Најденовска ЏК Чурин
3.Божица Бошкова ЏК Гладијатор
3.Неда Поцкова ЏК Сенсеи

-Кат.40 кг.
1.Фотини Котсиканиди  ЏК Greek Team
2.Барабара Талеска ЏК Пролетер

-Кат.44 кг.
1.Елени  Тахиду ЏК Greek Team
2.Марија Кузманоска ЏК Миоки
3.Десислава Рајкова ЏК Биоком Сливен
3.Драгица  Рафтовска ЏК Дрим

-Кат.48кг
1.Нина Николоска ЏК Пролетер
2.Јана Марковска ЏК Преспа
3.Теа Ѓеоѓиева ЏК Сенсеи

-Кат.57кг
1.Валентина Моуратидоу ЏК Илијадис
2.Мила Јованова ЏК Кожувчанка

-Кат.57кг
1.Елеонора Илиоска ЏК Бушидо
2.Александра Фузевска ЏК Преспа
3.Анџелика Ангелова ЏК Иленден Софија
3.Александра Ташкоска ЏК Пролетер

-Кат.+57кг
1.Валентина Вашареска ЏК Пролетер
2.Минова Александра ЏК Гладијатор
3.Мирто Маестрали ЏК Ираклис

Помлади пионери У-13
-Кат.27 кг.
1.Давор Барак ЏК Пролетер
2.Гаврил Спиркоски ЏК Пролетер
3.Никола Стојковски ЏК Пелистер
3.Томас Захарегкас ЏК Ilijadis Judo Team

-Кат.30 кг.
1.ИванМатеј Ѓеорѓиев ЏК Сенсеи
2.Амар Бајрамоски ЏК Дрим
3.Деви Чека  ЏК Тирана
3.Енер Зекири ЏК Ипон

-Кат.34 кг.
1.Павле Поповиќ ЏК Милан Станковиќ
2.Никола Спиркоски ЏК Пролетер
3.Даниел Каралиоски ЏК  Сеишин
3.Јакша Јаковлевиќ ЏК Велико Гарадиште

-Кат.38 кг.
1.Адријан Мирчески ЏК Санкаку
2.Димитриос Космидис  ЏК Ilijadis Judo Team
3.Ерди Зекири ЏК Ипон
3.Михало Добриевиќ ЏК Џунс

-Кат.42 кг.
1.Васко Радовиќ ЏК Милан Станковиќ
2.Војин Добривиќ ЏК Милан Станковиќ
3.Урош Пераловиќ  ЏК Гладиајатор
3.Тадеј Галески ЏК Пролетер

-Кат.46 кг.
1.Димитриос Гианакос ЏК Greek Team
2.Стеван Џуриќ ЏК Велико Градиште
3.Марко Јововиќ ЏК Милан Станковиќ
3.Јасин Барди ЏК Работнички

-Кат.50 кг.
1.Самоел Ковасан  ЏК Илинден Софија
2.Петар Петров  ЏК Чурин
3.Илија Цветаноски ЏК Мастер
3.Христофер Везенкоски ЏК Пролетер

-Кат.55 кг.
1.Димитрос Нимироглу ЏК Илијадис
2.Христијан Ачковски ЏК Чурин
3.Матео Станоев ЏК Гладијатор
3.Анди Пуци ЏК Тирана

-Кат.60 кг.
1.Никола Петров  ЏК Кожувчанка
2.Давид петрески ЏК Пролетер
3.Душко Јовески  ЏК Кожувчанка
3.Петар Миловановиќ ЏК Велико Градиште

-Кат.+60 кг.
1.Владимир Милчиноски ЏК Пролетер
2.Семир Кочан ЏК Кога
3.Пинакакис Констатинос ЏК Илијадис
3.Арт Тачи ЏК Полиси