Реваншот меѓу Руиз и Џошуа ќе се одржи во Саудиска Арабија

151

Реваншот за титулата во тешка категорија меѓу Енди Руиз (33-1, 22 КО) и Ентони Џошуа (22-1, 21 КО) доби датум и место на одржување.

По долгите преговори за локацијата на втората борба, реваншот ќе се одржи на 7 декември на неутрален терен во Саудиска Арабија.

На почетокот на јуни Руиз го победи Џошуа со нокаут во седмата рунда и ги освои појасите на ВБА, ВБО, ИБФ и ИБО.