Раскраварениот нос и затвореното око не го спречија Богаднов да победи! (ФОТО)

128

Dalibor bogadnov raskrvaven 31.10 2015

Далибор Богданов и покрај затвореното око и раскрававениот нос, односно валканата борба на Азарбејџанецот Мустафа Куабарзада во Групенобер лигата 2015 во Германија.

Dalibor Bogadnov sedenje 31.10. 2015

„Мојот клуб, ЕСВ Минхен-југ се бореше против СВ Унтерграизбах и победивме 16:38. Се борев во категоријата до 75 килограми во слободен стил против Куабарзада. Тешка борба. Уште во првите 20 секунди добив удар во окото и за неколку секунди ми се затвори, но тоа неме спречи да продолажам да се борам. Во втоарата минута добив лакт по носот и прокараврив, но, пак продеолжив да се борам. Жестока борба. Во првите три минути поведов со 8-1, а во вторите успеав да фрла суплекс и го победив со 16-1, односно 4-0“, раскажува поранешниот борач на БК Балканец за драматичната борба, Далибор Богданов.

ipon.mk/В.Д.