Рамазан Бакија го освои трофејот на Меѓународниот пеливански фестивал „Пролетни веселби“ во Чалакли

Рамазан Бакија го освои трофејот за 2023 година во традиционално борење на 30.Меѓународен пеливански фестивал „Пролетни веселби“ во Чалакли, Валандово, што се одржа на 6 и 7 мај.

Искусниот пеливан Рамазан Бакија во финалето се сртена со Орхан Имери. Само за потсетување, Рамазан Бакија минатата година го освои и Балканскиот куп во Бузалково, Велес.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО