Рајан Гарсија може да добие 4 години суспензија поради допинг

Рајан Гарсија се соочува со четиригодишна суспензија откако беше позитивен на допинг тест пред неговата борба со сонародникот Девин Хејни. Ова за ТАСС го соопшти Здружението за доброволно допинг тестирање (ВАДА).

Претходно се дозна дека два допинг теста на Гарсија дале позитивен резултат. Отворањето на „Б“ примерокот за допинг покажа и присуство на забранети супстанци.

„Гарсија може да биде дисквалификуван за период од четири години. Досега не можеше да го докаже потеклото на забранетите супстанци во примероците“, вели соговорникот на агенцијата.

25-годишниот Гарсија го победи Хејни кон крајот на април.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО