Прохаска: Анкалаев го победи Блахович, но не даде 200% од себе

Поранешниот шампион на УФЦ во полутешка категорија Јиржи Прохаска зборуваше за борбата за титулата меѓу Магомед Анкалаев и Јан Блахович.

Тие се бореа на УФЦ 282, што се одржа на почетокот на овој месец. Нивниот натпревар дојде до одлука која беше нерешена. Така, титулата што ја ослободи Прохаска остана празна. Сега за тоа ќе се борат Гловер Тешеира и Џамал ​​Хил во јануари во Рио де Жанеиро, Бразил.

Анкалаев не беше задоволен од одлуката на судиите. Тогаш самиот Блахович призна дека загубил. Со ова се согласува и Прохаска, но истовремено смета дека двајцата не го дале максимумот во битката за појасот.

„Се чувствувам исто како и сите други. Анкалаев победи, тоа е 100%. Сепак, битката беше многу тесна. Ме погоди тоа што покажа воинствен дух бидејќи му беше скршена ногата.

Но, Блахович не ја искористи приликата да го доврши Анкалаев, тоа го видоа сите. Се разбира, ова не беше многу пријатно за гледање. Само неколку месеци откако го освоив тој појас, други борци веќе се борат за него.

Особено кога тоа го прават на овој начин. Сигурен сум дека не се бореа 200% за да го освојат појасот. Мене ми е едноставно – ако се бориш за титулата, тогаш се бориш до смрт.

Имаше многу тактики и стратегија во нивната борба“, рече Прохаска за The MMA Hour.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО