Признанија за таткото и легендите на македонското борење од првиот човек на ОБС – Европа

Таткото на македонското борење Ристо Таков, како и легендите Шабан Сеиди и Зоран Шоров добија признанија од претседателот на Обединетото светско борење – Европа (ОБС/UWW) Цено Ценев за се она што го направиле за овој трофеен спорт.

Признанијата и беа доделени на свеченоста во Спортската сала „Кале“ за време на Европското првенство за кадети.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО