„Прилеп – град херој 2016“ во недела по осми пат

206

prilep-grad-heroj-2016-plakat

На 9 октомври ќе се одржи 8. Меѓународен турнир во џудо за пионери и јуниори „Прилеп град херој -2016“ во организација на ЏК Сеишин во соработка со Џудо федерацијата на Македонија.

Турнирот ќе се одржи во спортската сала на ООУ „Добре Јованоски“ во Прилеп со почеток во 10:00 часот.

Покрај клубовите од Македонија, учсетво е најавено и на џудо клубови од Бугарија, Грција, Албанија, Косово, Србија и Црна Гора.

Ipon.mk