Преспа почнува со тренинзи и се надеваат на големи успеси

297

Џудо клубот Преспа од Ресен по едногодишна пауза од денеска почнуваат со тренинзи.

Од клубот истакнуваат благодарност до Џудо федерацијата на Македонија за професионално изработените протоколи со кои се овозможуваат тренинзи во услови на пандемија.

„ЏФМ и претседателот Владимир Трпаноски покажаа  дека мислат на здравјето на своите членови и се надеваме дека што побрзо ќе помине и ова лудило кое го зафати целиот свет, за да продолжиме со квалитетно преставување на нашата држава и освојување на медали на европски, светски и, дај Боже, на Олимпијада“, велат првите луѓе на Преспа, Борче Недановски и Александар Фузевски.

.