Правдата е задоволена: Рускиот сојуз донесе одлука во корист на Јосип Артуковиќ

Artukovic ulazak

Еден од најдобрите регионални велтераши, Јосип Артуковиќ, во април беше поразен од Арби Аргујев на АБЦ 16 настанот во Беркут. Судијата го прекина мечот по само неколку секунди на мечот, како резултат на силен удар во гениталиите, момент кој делителот на првадата го превиде, а кој целосно го онеспособи „Арти“ за да продолжи.

 Сепак, неколку месеци подоцна, правдата е задоволена. Рускиот ММА сојуз ја прегледа снимката и одлучи во полза на Артуковиќ. Исходот на мечот ќе биде преиначен во нема победник. Иако резултатот се уште не е променет на популарниот Шердог, но затоа го има решението на Рускиот сојуз.

artukovic_odlukae4422

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО