ПОТВРДЕНО: Стипе Миочиќ-Бен Ротвел на 24 октомври во Даблин!

189

miocic_rothwell

Двајцата топ тешкаши на УФЦ, Стипе Миочиќ и Бен Ротвел, и официјално силите ќе ги одмерат на УФЦ Фајт најт 76 на 24 октомври во Даблин. Победникот може да биде следниот УФЦ предизвикувач, ако се има во предвид монемталната ситуацијата на листата на најдобрите.

 Гласините зас овој меч се појавија пред неколку дена, но УФЦ одличи дури сега да ги потврди.

Хрватско-американскиот тешкаш влегува во овој меч по победата над Марк Хант, додека Бен Ртовел ( 35-9 ) победи на последните три средби. Митрион, Оверем и Вера против Ротвел не го дочекаа последниот удар на гонгот. Додека Миочиќ до победи дојде во четири од последните пет меча, единствениот пораз го претрпе од Жуниор дош Стантош со едногласна одлука на судиите по пет рунди.