Поли Малигнаџи: Лесно го добив мечот, но судиите ја гледаа крвта

Поли Малигнагџи изгуби од Артем Лобов во главната борба на БКФЦ/BKFC 6, што се одржа во Флорида изминатиов викенд. Тоа беше голема одмазда, фрчеа навреди и закани, но сето тоа остана да лебди и разочараа со нивното издание. Сите очекуваа здрава борба што никогаш не се случи. Малигнаџи и Лобов се бореа пет рунди, а судиите победата му ја доделија на Лобов. Поли не се согласува со судиите и изјави дека лесно го добил мечот, но судиите ја погледале крвта.

„Иронијата е што судиите ми ги дадоа првите две рунди, а потоа не ми дадоа ниту една. Во таква организација се случуваат такви глупости. Ми ја повреди аркадата во третата рунда. Судиите само ја гледаа крвта и ништо друго. Се борев со леснотија, но, за жал, ми ја повреди аркадата. Вистината е дека судиите ја гледаа само крвта, а не целата борба и што се случува во рингот.

Не направи ништо повеќе од тој клинч, во кој зададе неколку добри удари. Мислев дека премногу лесно ја добијам оваа борба. За жал, тие не го видоа тоа. Завршив со БКФЦ. Се уште не се согласувам со некои од работите што ги кажа Артем, но сигурен сум дека луѓето не се согласуваат со она и јас што го кажав. Почит за Лобов, кој сега има новороденче“.

https://twitter.com/JethartJinj/status/1142649433642950656?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwgr%5E393039363b74776565745f6d65646961&ref_url=https%3A%2F%2Fmma.bg%2Fnovini%2Fboks-novini%2Fpaulie-malignaggi-spechelih-dvuboya-s-lekota-no-sadiite-gledaha-kravta
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО