Погледнете како изгледа нокаут во првата секунада на сумо борачи (ВИДЕО)

Интензивни, но често се кратки мечевите во сумо борење, обично завршуваат кога борачот го исфрла другиот од борилиштето или кога некој ќе го допре подот со било кој дел од телото, освен стапалата.

Токму тоа се случи на натпреварот што се одржа минатиот месец меѓу Мусашикуни Маму и Томисакае Рјутаро, но не баш онака како вообичаено го замислуваме во такви ситуации.

Имено, 145 килограми тешкиот Маму во оваа битка својот протовник, 35 килограми полесен од него, речиси го нокаутира во истата секунда откако добија знак за почеток на борбата.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО