Пет медали за Сеишин во Никшиќ (ФОТО)

Сеишин од Прилеп денеска на Меѓународниот турнир „Трофеј на Никшиќ“ во Црна Гора освои 5 медали – 2 златни, 1 сребрен и 2 бронзени.

Кристијан Тошески -90 кг и Теодора Димеска – 48 к освоија златни медали, а Леона Настоска – 57 кг бронзен во кадетска конкуренција.

Пионерите Димитри Џокоски -55 кг е носител на сребрениот медал, а Леона Настоска -57 кгна брозениот.

На турнитот учествуваа околу 300 натпреварувачи од 29 клубови од 8 држави.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО