Патот до Белатор 280: Бадер – Конго

221

Во петок навечер ќе го гледаме настанот Белатор 280 во Париз, Франција.

Во главната борба ќе гледаме реванш за титулата во тешка категорија. Рајан Бадер го заложува појасот против Чејк Конго. Тие се бореа пред 3 години. Тогаш Бадер брзо ја доведе битката на партер и почна да доминира.

За жал, Конго се пожали на бркање во окото и средбата беше прекината. Резултатот беше неуспешна битка. По нивната борба Бадер забележа 2 победи и 2 порази. Конго забележа победа и пораз.

Сега е време за реванш и Белатор ни го покажува патот до гала вечерта.

Главна карта:
Рајан Бадер (в) – Проверете Конго
Јоел Ромеро – Алекс Полиси
Дејви Галон – Бенџамин Брендер
Лоренц Ларкин – Кајл Стјуарт
Мајк Шипман – Григори Бабене

Прелиминарни:
Педро Карваљо – Пјотр Ниџиелски
Луис Лонг – Тибо Гути
Фабрасери Дијата – Џордан Бартон
Сорен Бак – Чарли Лири
Ив Ланду – Гевин Хјуз
Луси Берто – Катаржина Садура
Јусеф Уабас – Матие Дукло
Виктор Вершере – Бурама Камара