Откажана и Карате 1 Премиер лигата во Мадрид

156

По откажувањето на борбите од Премиер лигата во Рабат, Светската карате федерација (ВКФ) ја откажа и алтернативата опција, Мадрид, што требаше да се одржи од 17 до 19 април. Причина е ескалација на состојбите со коронавирусот во Шпанија и во повеќето земји во Европа, соопшти ВКФ.

Претходно од истите причини беше откажано Европското првенство во Баку, како и уште неколку значајни меѓународни натпревари.