Олимпија и во Приштина собра четири медали, Андреа Нисева најдобар техничар и странски борач

На меѓународниот турнир „Ментаз Алајбегу“ во Приштина, Косово, борачите и борачките на Олимпија или, како што велат од клубот, петмината мускетари, освоија четири медали – 2 златни и 2 бронзени.

Златни медали Андреа Нисева и Кирил Сичков, а бронзи Вирџил Османов и Давид Миленовски, додека титулата за најодбар техничар и најдобар странски борач и припадна на Андреа Нисева“.

Домашниот клуб изразил желба за продолжување на соработката со Олимпија на ниво на клубови во форма на тренинг кампови, нешто што од штипскиот клуб прифатено.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО