Новиот противник на Ентони Џошуа боксираше во замок пред само неколку дена

Потрагата на Еди Херн во последен момент по замена за Дилиен Вајт заврши со влегувањето на Роберт Хелениус за да се соочи во сабота навечер со Ентони Џошуа во О2 арената со капацитет од 20.000 луѓе.

Меѓутоа, пред само неколку дена Хелениус боксираше во многу поинаква атмосфера.

Откако минатата година претрпе ужасен пораз со нокаут во првата рунда од Дионтеј Вајлдер, „Северниот кошмар“ се врати во својата родна Финска десет месеци подоцна, постигнувајќи победа со прекин во третата рунда над претходно непоразениот Мика Миелонен во саботата вечерта.

Спектаклот се одржа во замокот Олавинлина во Савонлина, Финска, тврдина од 15 век изградена на остров во езерото Саима, но заробена од Русија за време на руско-шведската војна во 1742 година. Повеќе од шеесет години подоцна, Финска стана автономен дел од Русија, што значи дека замокот ја губи стратешката функција и е отворен за туристи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО