Новајлиите Пелистер и Тигар МБМ водат во Првата лига, прилепски АС во Младинската бокс лига

Новајлиите во Првата и Младинската бокс лига Пелистер од Битола и Тигар МБМ од Делчево се водечки екипи во сениорска конкуренција, додека прилепски Ас е на чело во младинска конкуренција пред штипските екипи Пинк Пантер и Баргала.

Во првата лига Пелистер води со 12 бода пред Тигар МБМ со 8 и Борец со 6. А во Младинската лига АС е прв со 20, пред Баргала со 19 и Пинк Пантер 18.

ТАБЕЛА ПРВА ЛИГА 2.КОЛО

Сениори
69 кг Денис Муаремовски Пелистер- Емир Ибртаими Тернипе 3-0
81 кг Антонио Ташковски Аперкат- Борче Ивановски Тигар 0-2 (предадена, Р1)

Кадети
52 кг Елес Асанов Баргала – Дамјан Талимчи АС 3-0,
63 кг Трајче Илиоски АС – Алпај Демиров Баргала 2-1,
75 кг Никола Шипинковски А. Огненовски – Бојан Станоски АС 0-2 (прекин, Р1)

Јуниори
64 кг Ерај Мехмет Пинк Пантер- Рамон Казимов Пелистер 0-2 (прекин, Р1)
75 кг Мехах Амедовски АС – Ристе Ристов Пинк Пантер 2-0 (предадена, Р1)
81 кг Серген Демиров Баргала- Неби Бесар Шкупи 2-0 (прекин, Р1).

Ipon.mk

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО