Николчо Гоцев промовиран во носител на мајсторски појас 3-ти дан во реално аикидо

Синоќа во Реал аикидо клубот Нико од Кочани одржа полагање за ученички појаси кое е оценото за најквалитетно од страна на првиот човек на клубот Николчо Гоцев и претседателот на комисијата Ѓуро Илиќ.

Во оваа прилика првиот човек на Реал аикидо федерацијата на Македонија, Ѓуро Илиќ го промовираше Гоцев во носител на мајсторски појас (црн) трети дан.

Ова е признание за работата што ја вложува Гоцев во последните години која дава резултат на промовирањето и развивањето на оваа вештина.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО