Најдобрите моменти од Руската Мечка – најдобриот на сите времиења Александар Карелин (ВИДЕО)

Погледнете го видеото со најдобрите моменти со најдобриот борач на сите времиња Александар Карелин.

Александар Александрович Карелин е пензиониран борач во грчко-римски стил на Советскиот Сојуз и Русија.

Тој се смета за најголем борач во грчко-римски стил на сите времиња. Карелин освои златни медали на Олимписките игри 1988, 1992 и 1996 година под знамето на Советскиот Сојуз, Унифицираниот тим и Русија) и сребрен медал на Олимписките игри 2000 година. Неговиот скор е 887 победи и два порази.

https://youtu.be/6g21jEuHZvs

https://youtu.be/P9UgFmrF6Q0

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО