Најчудните нокаути во ММА (ВИДЕО)

cuden nokaut

Нокаутот е еден од најатрактивните начини за постигнување на победа во боречките спортови. За да се направи атрактивен нокаут потребни се многу квалитети, како брзина, тајминг, сила и рамнотежа. Но не сите нокаути се толку елегантни во реалноста.

Структурата на човечкото тело е многу деликатна и комплексна, а научниците се уште се далеку од откривањето на сите процеси кои се случуваат во него.

Се уште се прават многу студии за траумите од превирањата и нокаут и не е јасно зошто понекогаш нокаутиран борец може да изгледа застрашувачки, истовремено и забавно.

Ви нудиме кратка компилација од најчудните нокаути во ММА.

https://youtu.be/5Mhqov5_Kdw

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО