На џиу џицу турнир „Сај опен 2014“ за парична награда

dziu dzicu sovet

На џиу џица тунриот „Сај опен 2014“ во Србија на 15 ноември ќе учествуваат и нашите претставници: Виктор Велинов  и Дарко Герасимов до 77 кг и Александар Антониевски до 69 кг во сниорска конкуренција; Аесандар Трајовски до 62 кг и Ристе Ристовски до 62 кг во јуниорска конкуренција и во кадетска Иван Трпковски до 60 кг и Никола Бошковски до 66 кг.

Од Македонската џиу-џица федерација посочуваат дека турнирот ќе се одржи во специјаната единица на Србија и дека ова е еден од посините тунири во регионот, а во сениорска конуренција се доделуваат и парични награди.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО