ММА борец се повреди во кафезот неколку секунди пред борбата (ВИДЕО)

Светот на ММА е познат по својата непредвидливост, а некои лудории на борците често доведуваат до повреди.

Сепак, некои натпреварувачи избираат екстравагантни излези до кафезот. Еден борец од прва рака дозна дека има последици од овие лудории. Влегувањето на Мигел Грихалва во октагонот заврши катастрофално бидејќи го повреди коленото пред да започне ФФЦ 64.

За среќа на Грихалва, повредата настана пред почетокот на борбата, поштедувајќи го дамка на неговиот професионален скор. Скорот на Грихалва останува 8 победи и 0 порази.

На спортистите генерално им се советува да избегнуваат прекумерни лудории за време на патувањето до кафезот. Ова е направено за нивна сопствена безбедност. Тие обично можат да танцуваат или да трчаат до кафезот, но тоа носи ризици.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО