Мет Браун: Конор е наркоман и безделник; Конор: Браун е на хероин

Мет Браун не се плаши да каже што мисли за Конор Мек Грегор по нивната неодамнешна интеракција.

На УФЦ Шарлот претходно овој месец (13 мај 2023 година), Браун (42) продолжи да го враќа часовникот наназад со нокаутирање на колегата ветеран во полутешка категорија Корт Мекги, нокаут со еден удар во првата рунда. Победата беше важна за „Бесмртниот“ бидејќи Браун (24-19) сега е изедначен со предизвикувачот во тешка категорија Дерик Луис за најмногу нокаути во историјата на УФЦ со 13.

Следејќи ја акцијата Мек Грегор беше импресиониран и мотивиран од прекинот, изјавувајќи дека еден ден ќе го направи рекордот свој. Тоа предизвика одговор од Браун на Твитер, кој изјави: „Ќе се борам со тебе за тоа“.

„Искрено, мислам дека тој е никој“, рече Браун. „Беше неверојатен, му ја давам целата чест за се што направи. Но во моментов е клошар.

Можете да го ставите ова во наслов. Мислам дека загуби четири или последните пет натпревари. Не направи ништо. Сè што гледате е дека пие или се крева или е надуван и напумпан со стероиди. За мене тоа е живот на безделник. Сите тие пари не можат да го сокријат фактот дека си клошар. Уште си ми клошар, брат. Додека не влезеш во кафезот, сè уште си ебен клошар за мене“.

Мек Грегор брзо му одговори на Браун на Твитер, обвинувајќи го дека е на хероин, но веднаш ја избриша неговата објава.

Мек Грегор влезе во ТУФ 3 како тренер против Мајкл Чендлер. Подоцна во 2023 година се очекува тие да се борат во полусредна категорија. Прво, „Озлогласениот“ мора да се врати во програмата за тестирање на Анти-допинг агенцијата на Соединетите држави (УСАДА), што бара шест месеци тестирање пред да може да се натпреварува.

Во овој момент, малку е веројатно дека борбата Браун-Мек Грегор некогаш ќе се случи, но нема сомнеж дека таа ќе има големи шанси да донесе нокаут во секој случај.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО