Масвидал планира да го остави Усман во несвест долго време

74

Хорхе Масвидал планира да ја заврши борбата со Камару Усман со многу насилство.

Масвидал излегува со прогнози неколку днена пред бробата, но неговиот соборец Дастин Пориер изјави дека не престанал да тренира пет недели.

Затоа „Гејмбрд“ изглдеа дека е подготвен и самоуверен да ја освои титулата.

„Ќе го победам пред целиот свет. Тој ќе биде исполнет со насилство“, се закани Масвидал.

И не само тоа – Усман ќе биде во несвест долго време, смета предизвикувачот.

„Како што отсекогаш сум велел, во секој меч, на кој што учествувам, давам се од себе за да го оставам противникот во бессознание долго време. Не сакам само да го притиснам копчето, да заспијат и да се разбудат малку подоцна за да се расправам со судијата Не, не, не … ме познавате. Сакам подолго да го држам копчето притиснато.

Сакам да се уверам дека кога ќе се вратат на овој свет, ќе бидат во брза помош и нивните тренери ќе им кажат што се случило. Ова е особено важи за луѓе како Усман. Би се радувал, ако судијата се сопне додека не запира, за да имам уште малку време за неколку дополнителни удари“.

Масвидал излезе како аутсајдер во оваа битка, но интересот за неа е голем.