Масовната кунг фу демонстрација видена од воздух (ВИДЕО)

46

Серијата на Би-Би-Си Земјата од вселената (Earth From Space) раскажува приказни за нашата планета од нова перспектива.

Донесува нови откритија, неверојатни бои и примероци и покажува колку брзо се менува нашата планета.

Една епизода е посветена на кунг фу и масовната демонстрација на оваа кинеска боречка вештина.

Илјадници студенти на Шаолин кунг фу неуморно се подготвуваат за овој проект, а формите што ги создаваа се видливи од воздухот.

https://www.facebook.com/BBCRadio4/videos/859663861035812/