Мароканскиот Супер полицаец сака да му се одмазди на Верховен

337

Поранешниот марокански полицаец Хишам Малуи сака да му се одмазди на Рико Верховен за поразите што им ги нанесе на сите негови сонародници.

Затоа Супер полицаецот го предизвика холандскиот шампион во тешка категорија на Глори, користејќи ги социјалните мрежи за да ги замоли своите следбеници да вршат притисок врз него да го организира мечот. Во него, тврди Малуи, ќе се реваншира за сите порази на Мароканците и ќе ја одбрани националната чест.

„Притиснете ги! Ова не е шега! Овој меч против Рико Верховен ќе биде во чест на сите Мароканци. Ова веќе стана меѓународен проблем. Сите земји, од арапскиот свет и од Европа, го сакаат овој меч. Нема алтернатива!“, напиша Хишам Малуи

Верховен последен пат го победи Тарик Хбабес во финалето на тешакашкиот турнир на четиримината на Глори 77.